Arjen luksusta

Featured image

Sain vähän ylimääräistä luksusta arkeen, kun viikonloppuna vietimme meillä mummini 90-vuotisjuhlia ja emännallekin tuotiin kukkia kahden kimpun verran. Olen ehtinyt kukkia ihailemaankin, sillä olen ollut eilen ja tänään flunssaisen Pikkuveljen kanssa kotona. Laitoinpa meille takan päälle lämmittämään. Sekin on minusta sellaista arjen luksusta.

Featured image

Täytyy myöntää, että tällä kertaa oli oikein mukavaa saada pari ylimääräistä ”vapaapäivää” tilapäisen hoitovapaan muodossa. Olemme lähinnä oleilleet ja lepäilleet yhdessä. On ihanaa saada olla rauhassa ja lähekkäin lapsen kanssa. Vähän eri kuin sitten taas vatsataudin iskiessä.

Featured image

Featured image

Tällä kertaa minä jäin potilaan kanssa kotiin. Olemme aika tasaisesti puoliksi miehen kanssa hoitaneet nämä lasten sairaspäivät. Katsomme kalentereista kumman työ juuri silloin joustaa paremmin ja usein teemme niin, että vaihdamme hoitovuoroa jo yhden päivän jälkeen. Meidän lapset ovat kyllä aika harvoin sairaana, mutta toki niitä sairaspäiviä vuoteen jokunen mahtuu, kun lapsiakin on kolme. Kuinka teidän perheessä hoituvat lasten sairaspäivät?

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Arjen luksusta

  1. Tulppaanit ovat kauniita kukkia, lupaus keväästä. Meillä on hoidettu tosi joustavasti lasten sairastelut. Ollessani vielä palkkatyössä (nyt olen yrittäjä) mies hoiti yleensä aina ensimmäisen sairastelupäivän ja minä sitten tarvittaessa seuraavan tai kolmannen. Miehellä on paljon joustavampi työ ja hän pystyy tekemään töitä myös etänä ja vaikka iltatyönä. Minulla taas työ oli sos/terveysalan asiakastyötä ja se oli sitten minun tehtävä perua asiakastapaamiset tai siirtää niitä eteenpäin ja siksi mieluusti menin ekaksi lasten sairastelupäiväksi töihin, jotta sain sitten töistä käsin hoidettua seuraavan päivän peruutukset ettei tarvinnut alkaa kotoa käsin tehdä sitä aamulla.

    Nyt kun teen yrittäjänä töitä, tietenkin jokainen poissaoloni töistä näkyy heti suoraan palkkapussissani. Esikoinen on jo 11 v eli hänen takiaan en enää edes saisi olla palkkatyössäkään pois sairastelun takia. Kuopuskin on jo 9.5 v, joten hänen kanssaankin se oikeus pian loppuisi. Syksyn aikana pojat sairastivat vain pari-kolme päivää koko syksynä ja ne taisivat melkeinpä osua mun toimisto/kotipäiville eli tarvinnut juurikaan säätää töiden kanssa.

    Luulen, että kaikkiaan mies on meillä ollut enemmän kotoan lasten sairastelujen takia. Toisaalta olin itse kotiäitinä lähes 5 vuotta ja sinä koko aikana miehen ei tarvinnut olla päivääkään pois töistä lasten sairastelujen takia.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s